GELOOF en LEVEN  
HOME

INHOUD


SOCIAAL ENGAGEMENT

NAAR INHOUD  -  NAAR TOP


Biddag tegen slavernij

Woensdag 8 februari 2017 vindt voor de derde keer en op initiatief van paus Franciscus een wereldbiddag plaats tegen de mensenhandel. De dag valt samen met de feestdag van de heilige Josephine Bakhita, een Sudanese slavin die later intrad in het klooster en in 2000 door paus Joannes Paulus II heilig werd verklaard.

In een oproep aan gelovigen om deze gebedsdag actief te steunen herinneren de Zuid-Afrikaanse bisschoppen eraan dat de mensenhandel en moderne en barbaarse vormen van slavernij nog steeds dagelijkse realiteit zijn in vele Afrikaanse landen. De Zuid-Afrikaanse kerklieders dringen aan op een gebed voor de bekering van al wie zich daaraan schuldig maakt en ervoor zorgt dat dergelijke praktijken blijven bestaan.

Paus Franciscus veroordeelt in het vooruitzicht van de gebedsdag vooral het optreden van mensenhandelaars en zij die vrouwen tot prostitutie dwingen. Wij moeten ervoor zorgen dat deze moderne slaven worden vrijgelaten. Wij moeten ons ook inzetten om de keten van uitbuiting te verbreken en ervoor zorgen dat mensen, vooral de vele vrouwen en kinderen, hun vrijheid en waardigheid terugkrijgen. Wij moeten alles in het werk stellen om deze vormen van misdaad en deze onverdraagbare schande een halt toe te roepen.

Bron: VIS/Kathpress.at


NAAR INHOUD  -  NAAR TOP- Biddag tegen slavernij

-